Slik kommer du i gang på eBay

eBay er verdens største og mest brukte auksjonsside på nettet. Du kan bruke den til å kjøpe og selge alle slags ting, fra gamle plater til kommende sportsbilletter. Her er en kort grunner for hvordan du bruker eBay og funksjonene.
Registrer deg på eBay. Du må oppgi navnet ditt, epostadresse , og annen informasjon som vil hjelpe deg med å identifisere deg som bruker av nettstedet og tillate deg å by på varer. Du må også opprette et brukernavn og passord.
Søk på siden. Nå er du klar til å komme i gang med budgivning. I søkeboksen øverst på siden skriver du inn navnet på en gjenstand eller type element du leter etter (f.eks. Beatles-plater, eller bare The Beatles). Du kan gjøre et generelt søk, eller søke i flere kategorier, for eksempel musikk, sportsutstyr eller bøker.
Sorter resultatene. Mange søk, spesielt etter populære elementer, vil vise flere sider med resultater. For å finne det du vil raskere, kan du sortere varene etter pris, tid igjen i auksjonen, dato for oppføring eller tilgjengelige betalingsalternativer.
Finne ut mer. Ved å klikke på en vare på listen, kan du finne ytterligere detaljer om varen, for eksempel hvor den sendes fra, selgerens tilbakemeldingsvurdering fra tidligere kunder, og et bilde av hva du vil motta.
Gjør et bud. Hvis du bestemmer deg for at du vil prøve å kjøpe varen, kan du by på den ved å klikke "Legg inn bud". De fleste auksjoner vil kreve bud i trinn på minst 50 øre (for eksempel hvis det siste budet er $ 7,00, vil budet ditt være minst $ 7,50.). Du kan også skrive inn et maksimalt budbeløp, og eBay vil fortsette å by for deg opp til det beløpet. Dette er nyttig slik at du ikke trenger å sitte på nettet og kontinuerlig se på varen. Hvis budet ditt ikke fungerer, må du oppgi kredittkortinformasjonen din fordi du har bydd på for mange elementer samtidig.
Overvåk auksjonen. Hver gang iblant vil du sjekke om progresjon av auksjonen og se hvem andre som har budd. Hvis du ikke er den høye budgiveren, kan du heve budet ditt til slutten av auksjonen for å vinne varen.
Betal for varen din. Hvis du vinner det du budde på, vil du motta en e-post med beskjed om salget. Derfra bør du enten kontakte selgeren for å diskutere detaljer om betaling og forsendelse, eller vente på at han eller hun kontakter deg. Det anses som høflig å fullføre denne delen av prosessen så snart som mulig. PayPal er den vanligste betalingsprosessoren som eBay-kjøpere og selgere bruker for å sende og motta betalinger, så du bør vurdere å registrere deg hos PayPal også på https://www.paypal.com/ .
Hvordan kan du si at du ikke kan betale?
Ved å ikke by i utgangspunktet. Nettstedet advarer deg om å klikke på "bud" -knappen og fortelle deg at du er pliktig til å betale hvis du vinner budgivningen. Hvis du fortsetter og klikker uansett, må du betale.
Hvor lang tid tar det før en annonse vises på eBay etter at jeg har sendt den inn?
Med mindre du velger å plassere annonsen på et senere tidspunkt, plasseres annonsen ganske mye umiddelbart - i løpet av få minutter. Du vil faktisk få en e-post om at oppføringen din er live.
Skal eBay sendes til Mexico?
Ja. Ved å velge internasjonal frakt kan du sende ganske mye over hele verden.
Kan jeg kontakte selgeren for detaljer om en vare på eBay uten konto?
Noen auksjoner har et ikon ved siden av prisen på varen som sier "Kjøp det nå". Dette betyr at du kan kjøpe varen til en viss pris uten å måtte komme i en anbudskrig med en annen person. Vær advart: denne prisen kan ofte være høyere enn du ellers har betalt.
Hvis du ikke vinner en vare, vil selgere ofte henvise deg til lignende varer de er på auksjon, eller du kan også søke på nytt. eBay er et enormt sted, så ikke bli motløs hvis du ikke får det du leter etter med en gang, det er alltid flere lignende varer.
Mange varer har "Reserver" priser, noe som betyr at selgeren ikke vil selge varen med mindre budene har nådd et visst nivå.
Sørg alltid for å sjekke fraktkostnadene. Hvis du byr på en vare for $ 100,00 og forsendelsen er $ 300,00, betaler du $ 400,00. Hvis du bare er villig til å betale et visst beløp for en vare, må du sjekke forsendelseskostnadene først.
Vær oppmerksom på snikskyttere. Mange budgivere venter til de siste sekundene av en auksjon for å gi et bud, og mange bruker et "snikskytterprogram" for å gjøre budgivningen.
Du kan bli ledet til å betale mer enn du forventet eller miste budet hvis du venter til de siste minuttene eller sekundene med å gjøre det endelige budet.
Bedre å gjøre litt research og bestemme på forhånd hvor mye du vil bruke på varen og legge inn et proxy-bud omtrent 2 minutter før auksjonens slutt, og så ikke se på auksjonen før den er over ...
Ikke legg inn bud som du faktisk ikke kan sikkerhetskopiere økonomisk. Hvert bud du gir på eBay regnes som en bindende kontrakt, og du vil få en dårlig rangering (eller muligens verre) hvis du går ut på et vinnende bud.
mikoyh.com © 2020