Hvordan knytte en slakterknute

En slakterknute brukes oftest for å sikre kjøtt til steking. Bundet kjøtt har en tendens til å koke jevnt og kan være lettere å skjære. Du kan binde utstoppet kjøtt med en slakterknute ved å bruke ett langt stykke garn pakket kontinuerlig rundt kjøttet. Dette vil bidra til å holde fyllingen intakt. Du kan også pakke og knytte flere garnstykker rundt rullet kjøtt for steking. Denne knuten er ikke vanskelig å lære, og du kan bli overrasket over å finne andre bruksområder for den, for eksempel å knytte opp pakker.

Bruke ett langt stykke garn

Bruke ett langt stykke garn
Mål og skjær en lengde på garnet. Legg det ved siden av kjøttet slik at du kan måle før du skjærer. Dette vil sikre at du har kuttet riktig lengde på garnet for å pakke kjøttet ditt (eller pakken) helt. Hvis kjøttet ikke rulles kjøttet ditt, må du måle en lengde 5 ganger så lang som kjøttet. [1] Hvis du har rullet kjøttet ditt, må du måle nok garnet til å pakke det rundt to ganger. [2]
  • For å rulle kjøttet, bretter du først inn eventuelle kanter som ikke er jevn. Kjøttet skal omtrent se ut som et rektangel.
  • Start i den ene enden av kjøttet, og rull det tett opp, husk at ensartede rundstykker vil koke jevnere. Hvis tynnere kanter henger med, koker de raskere enn selve rullen. [3] X Forskningskilde Sørg for å holde stuffing intakt når du ruller det opp.
Bruke ett langt stykke garn
Skyv garmen under venstre ende av kjøttet og la den ene siden være lenger. Den lengre siden av garnet skal ha nok lengde til å pakke og binde kjøttet helt. Legg igjen nok lengde på den korte enden til å knytte en knute.
  • Den korte enden av knuten skal ha noen ekstra tomme. [4] X Forskningskilde
Bruke ett langt stykke garn
Knyt en overhåndsknute på toppen av kjøttet. Løkke den ene enden av garnet og skyv den andre enden gjennom den. Trekk godt for å feste knuten. Dette vil holde strengen på plass når du binder kjøttet. [5]
Bruke ett langt stykke garn
Kjør garn på langs, hold på plass med den andre hånden og pakk inn. Plasser båndene til i (1,9 til 3,2 cm) fra hverandre. Dette vil holde kjøttets form og bidra til å holde fyllingen på plass. Hvis du holder ledningen på plass, hjelper det å holde posisjonen mens du pakker. [6]
Bruke ett langt stykke garn
Skyv enden over og under det innpakkede garnet, øverst. [7] Forsikre deg om at garnet blir trukket tett gjennom. Dette fester innpakningen og holder kjøttets form.
Bruke ett langt stykke garn
Pakk inn og bind resten av rullen. Forsikre deg om at båndene dine er tette, men ikke så tette at kjøttet bukker ut. Bølgende kjøtt kan føre til tapt fylling. Det ønskede resultatet er en rull som holder seg på plass og ser jevn og vakker ut når den stekes.
Bruke ett langt stykke garn
Sving garmen på langs med kjøttet og tilbake opp til toppen. Du må snu kjøttet for å løpe det på langs av midten av undersiden og tilbake opp til toppen. Kabelen vil være vinkelrett på resten av garnet, og den skal stemme overens med den aller første knuten du har laget.
  • Forsøk å holde kjøttet i den ene hånden mens du pakker garnet med den andre. [8] X Forskningskilde
Bruke ett langt stykke garn
Knyt en overhåndsknute og trimm endene. Lag en løkke med den ene enden av garnet og før den andre enden gjennom den. Jevn endene så de er noen centimeter lange. Dette vil hindre dem i å dra i stekepannen.

Binder flere biter av hyssing

Binder flere biter av hyssing
Skjær en lengde på garn. Kutt nok garn til å gå rundt rullet kjøtt to ganger. [9] Mål 5 ganger lengden på kjøtt som ikke er rullet opp ennå. [10]
  • For å rulle kjøttet, trimm eller brett inn eventuelle kanter som ikke er jevn. Forsøk å få det i et rektangel.
  • Rull slutten av møtet tett. Du vil ha en jevn rull slik at den koker jevnt. Tykkere rullet kjøtt vil koke saktere enn tynne kanter som henger ut. [11] X Forskningskilde Se etter stuffing som kan falle ut når du ruller.
Binder flere biter av hyssing
Skyv garmen under kjøttet og ta endene opp. Det skal være litt mer hyssing i høyre hånd enn i venstre hånd. Vend disse instruksjonene hvis du er venstrehendt. [12]
Binder flere biter av hyssing
Pakk den lengre enden mot klokken rundt den kortere. Gjør dette så nær kjøttet som mulig for å sikre at du får en fin lun sjal og for å forberede deg på å knytte en glideknute.
  • Alternativt kan du knytte en overhåndsknute. [13] X Forskningskilde Sløyfe den ene enden av garnet og før den andre enden gjennom løkken. Trekk knuten tett. [14] X Forskningskilde
Binder flere biter av hyssing
Lag en løkke og skyv enden opp under den, og stram deretter. [15] Dette er en glirknute. Stram den opp ved å trekke venstre side og høyre. Den venstre siden av strengen vil stramme rundt kjøttet mens høyre side strammer knuten.
  • En glideknute kan strammes eller løsnes etter behov.
Binder flere biter av hyssing
Løkk garmen, skyv den andre enden gjennom den og stram til. [16] Gjør dette to ganger for å lage en dobbel overhåndsknute. Dette sikrer garn og kjøttrull. Ikke glem å knipse endene av garnet for å få et pent utseende og for å unngå å dra endene i stekepannen. [17]
Binder flere biter av hyssing
Bind den neste biten omtrent en tomme fra den før. Avstand mellom hvert bånd riktig, noe som betyr til i (1,9 til 3,2 cm) fra den forrige, vil du holde kjøttet på plass og hjelpe det å koke jevnt. Hvis kjøttet er fylt, vil dette forhindre at fyllingen faller ut. [18]
Binder flere biter av hyssing
Fortsett å binde garnlengder til alt kjøttet er bundet opp. Lag nok bånd til å holde kjøttets form og holde fyllet på plass hvis du stappet kjøttet. Husk å knipse endene etter hvert slips for å holde rullen ryddig.
mikoyh.com © 2020